_*** GLASNIK ***_

HALO HALO

- ZA DOMOVINU - SPREMNI -
* YU - KRVAVI BALKAN *
HALO HALO

* * * kroz tisocljeta * * * YU - BALKAN * * * kroz tisocljeta * * *

   KOMUNIZEM JE NASTAL KOD TERORIZEM = BEZAKONJE in UBIJANJE

    

   2001-12-08, DNEVNIK, 8. december 2001

    

   O zastaranju zločinov proti človeštvu in o spravi Na kritiko publicista Iva Žajdele v Družini 25. novembra letos ponavljam: »Kazenski pregon za hudodelstva na Slovenskem med vojno in ob koncu vojne .je zastaran.« V tem času je na območju Slovenije veljal kazenski zakonik Kraljevine Jugoslavije z dne 27. januarja 1929, dopolnjen 9. oktobra 1931, v katerem je v členu 6 pod točko 3 posebej določeno, da ostane v veljavi tudi zakon o zaščiti javne varnosti in reda v državi z dne 29. januarja 1929. V členu 78 navedenega zakonika je določeno, da »pravica do preganjanja zastara v dvajsetih letih pri zločinstvih, za katere je predpisana smrtna kazen ali dosmrtna robija«. Ta zakon je veljal do sprejema nove ustave DFJ in ga ni mogel preklicati noben avnojski sklep ne revolucionarno »pravo« Kominterne, ki tako in tako ni priznavala nobenega »buržoavzega prava« in je bilo njeno pravo samo v moči orožja. Ne samo Ivu Žajdeli, tudi mnogim drugim se upira misel, da bi tako grozni zločini mogli ostati nekaznovani. Ko I. Žajdela navaja člene v kazenskem zakonu, ki se nanašajo na »nezastarljiva hudodelstva«, prezre, da je sedanji zakon začel veljati šele 1. januarja 1995 in da je tudi kazenski zakon SFRJ z enako določbo začel veljati 1. julija 1977, ko so ti zločini že zastarali oziroma je zastaral kazenski pregon. Oblast prejšnje SFRJ je poskrbela, da je pregon proti storilcem zastaral, sedanja oblast pa si prizadeva, da odgovorni za pregon, ki so še živi, ne bi kazensko ali drugače odgovarjali. Na vprašanje, zakaj sem svoje mnenje zdaj sporočil javnosti, povem, da zato, da bi nevedne in dobro misleče odvrnil od upanja, da bodo po očitno krivični sodbi za Vinka Levstika zdaj prišli na vrsto pravi odgovorni za bratomorni holokavst. Slednje je izključeno, ker je simbioza med prejšnjo totalitarno in sedanjo oblastjo še premočna, da bi se pravosodje spoprijelo z vprašanji, na katere bi moralo odgovoriti. Na tiskovni konferenci 14. novembra letos smo naši najvišji znanstveni ustanovi, Univerzo v Ljubljani in Univerzo v Mariboru, zaprosili za odgovor na vprašanje, kateri kazenskopravni predpisi so v zadevnem času veljali na območju Slovenije, od govora nismo dobili. Odgovor bi moral biti zanimiv za pravosodje. Če bi se odločilo za nezastaranje, bi moralo upravičiti neukrepanje, če za zastaranje, bi moralo spremeniti Levstikovo obsodilno sodbo v oprostilno. Žajdelov očitek, da s svojim stališčem branim zločine, ne drži. Prav zato, ker jih obsojam, mnogi iz kontinuitete odklanjajo deklaracijo o narodni spravi, katere avtor sem. Glede na pol stoletno odmaknjenost kaznovanje še živečih storilcev, kljub teži dejanj, ne bi bilo več smiselno. Namesto kaznovanja - odpuščanje. Odpuščanje je bistvena sestavina sprave, ki je višja etična vrednota od vsake, še tako pravične sodbe. Sprava je najčistejša in najlepša zavrnitev sovraštva in terorizma, ki ogroža svet. Sprava je zmaga dobrega nad zlim. To spoznanje je vodilo našega gibanja za narodno spravo.

   STANISLAV KLEP Bleiweisova 6, Kranj



     

     

    2011 - glava

     

     

    agrarna

    izbjeglica

     

     

     

    dragutin

     

    U

     

    2022 - 1956 = 66

     

     

     

     

    * * *

    = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

     

    * * *

    = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

    2011.g., NASLOVI DATOTEKA:

     

    20110613_RTV_Blatnik_Ministrstvo_Huda_jama.docm

    20111027_Zivljesko_ogrozanje_na_cesti_s_strani_Milana_Stumbergerja.docm

    20111028-01_Oblak_izjava_o_naletu_Stumbergerja_na_Safaric_rokopis.jpg

    20111028-02_Oblak_izjava_o_naletu_Stumbergerja_na_Safaric_rokopis.jpg

    20111031-08 Sostanj Gorica sever Si Sveti obelezje.jpg

     

    x

    = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

     

     


     

    20110613_RTV_Blatnik_Ministrstvo_Huda_jama.docm

    2011-12-27

     

    http://www.rtvslo.si/slovenija/ministrstvo-o-hudi-jami-za-dokoncanje-izkopavanj-bi-potrebovali-vec-milijonov/259726

     

    Ministrstvo o Hudi Jami: Za dokončanje izkopavanj bi potrebovali več milijonov

    Delavci in forenziki v začasno kostnico prenesli le ostanke 750 žrtev

     

    13. junij 2011 ob 11:35,
    zadnji poseg: 13. junij 2011 ob 13:44
    Ljubljana/Laško - MMC RTV SLO

     

    Izkopavanja posmrtnih ostankov v Hudi Jami so se za zdaj končala, saj v proračunu za to ni bilo zagotovljenih sredstev.

    Po poročanju časopisa Delo so delavci Rudnika Trbovlje-Hrastnik, ki so urejali rov, v sodelovanju s forenziki z inštituta za sodno medicino posmrtne ostanke 773 do zdaj izkopanih žrtev prenesli v poseben rov, ki so ga preuredili v začasno kostnico, in tako končali dela.

    Razlog za ustavitev izkopavanj je, da v letošnjem programu ministrstva za delo nadaljnja izkopavanja niso predvidena, saj v proračunu niso zagotovljena potrebna sredstva za ta namen.

    Ministrstvo: Stroški bi lahko dosegli tudi večmilijonske zneske
    Do zdaj so za ureditev Barbarinega rova porabili 557.000 evrov (letos 267.000 evrov), so pojasnili na ministrstvu. Če bi želeli izkopavanja nadaljevati, bi po zelo okvirnih strokovnih ocenah potrebovali še več kot 250.000 evrov za saniranje jaškov, med 700.000 in 850.000 evri za praznjenje drugega jaška, nekaj 10.000 evrov za prenos posmrtnih ostankov v kostnico in nekaj milijonov evrov za analize na inštitutu za sodno medicino.

    Natančne ocene, koliko bi dokončanje izkopavanj stalo, ministrstvo sicer nima, pravijo pa: "V naslednji fazi je namen ministrstva ureditev drugega jaška v Barbara rovu, čemur lahko sledi morebitno nadaljnje izkopavanje v omenjenem jašku, skladno s sredstvi, ki so na voljo v ta namen, ki pa lahko po ocenah, ki so nam na voljo, dosežejo tudi nekaj milijonske zneske."

    Dežman: Vlada dejansko že ukinila komisijo
    Predsednik komisije vlade za reševanje vprašanj prikritih grobišč Jože Dežman je ob tem opozoril, da ministrstvo ne upošteva programskih načel komisije, ki jih je ta sprejela konec lanskega leta. Po njegovem je preprečilo nadaljnje topografske raziskave, sondiranja in urejanje morišč in grobišč, prekope in identifikacijo žrtev, zastalo je tudi mednarodno sodelovanje.

    Dežman je ob tem izrazil prepričanje, da sta ministrstvo za delo oz. vlada komisijo dejansko že "ukinila", saj ne upoštevata nalog, ki jih je vlada naložila komisiji (predvsem pripravo konkretnega programa dejavnosti za ustrezno zavarovanje in vzdrževanje teh grobišč in posredovanje predlogov in pobud vladi v zvezi z ureditvijo in zaznamovanjem grobišč). Ministrstvo tudi ne pojasni, iz katere postavke in po katerem programu je bil financiran spomenik na pokopališču Pobrežje v Mariboru, je še dejal.

    Ministrstvo ob tem pravi, da "nadaljnje aktivnosti glede Barbara rova ne vplivajo neposredno na delovanje navedene komisije".

    Grobišče odkrili marca 2009
    Množično grobišče v Hudi Jami pri Laškem so odkrili marca 2009. Na začetku so kriminalisti in zgodovinarji ocenjevali, da v nekdanjem rudniškem jašku Barbara rov ležijo posmrtni ostanki nekaj sto ljudi, pobitih po drugi svetovni vojni, vendar se je kmalu izkazalo, da jih je verjetno nekaj tisoč.

    Do zdaj so izkopali ostanke 773 žrtev povojnih pobojev, koliko žrtev oz. njihovih posmrtnih ostankov je še ostalo v rovu, pa na ministrstvu na vedo, saj "je natančno oceno težko dati". Šlo naj bi za pobite vojne ujetnike in civiliste iz taborišča na Teharjah. Ugotovitve naj bi sicer kazale, da so žrtve pobijali v več 'valovih', poboje pa naj bi izvedle slovenske enote KNOJ-a (Korpusa narodne obrambe Jugoslavije).

    Tanja Kozorog Blatnik

     

     

    KOMENTAR

     

    Binder Dandet

    u72075-187953_dragon-s-eye_small

    # 13.06.2011 ob 11:48

    Prijavi neprimerno vsebino

    To grobišče kot najbolj vzorčen primer povojnega dogajanja bi morali do konca raziskat in pokopat vse, ne pa da bo zdaj kamen spotike še nezagotavljanje sredstev.

    + 34 glasov

    domobrán

    u77057-166060_images_small

    # 13.06.2011 ob 11:58

    Prijavi neprimerno vsebino

    Sramota brez primere! Komunisti se bojijo kosti. Predvsem, da se bo ugotovilo, da so pobijali razredne sovražnike, otroke, žene in starejše in ne samo "okupatorjeve sodelavce".

    + 20 glasov

    Kejkoo

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:00

    Prijavi neprimerno vsebino

    V tej temi se bo še nabijalo...

    - 18 glasov

    gospodt

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:09

    Prijavi neprimerno vsebino

    Še največji kriminalci imajo pravico do dostojnega pokopa, ne pa da na barbarski način pobiti ljudje ne bi smeli imeti groba. Poleg tega je bilo veliko teh v rovu nedolžnih (glej: kikte mladih deklet, ki so bile stare med 14 in 18 let).

    + 24 glasov

    vihraviuporabnik

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:11

    Prijavi neprimerno vsebino

    To je odraz neodgovornosti in skrajnosti odnosa, ki ga ima zdajšna Slovenska oblast do vrednot.

    Tukaj je narobe samo to, da so notri v jaških še tisti, ki sploh tu nebi smeli bit.

    Po razkritju tega nebo več ne belih ne rdečih, ampak bodo še samo, pošastni morilci, ki so morili iz koristoljubja vse kar se jim ni uklonilo pošteno Slovensko ljudstvo.

    Tu se je potrebno pa ustavit, ker se nekaterim ne sme nastavit ogledala.
    Že sama Huda jama,drugorazredna tema.

    + 20 glasov

    Hafis

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:12

    Prijavi neprimerno vsebino

    Sej je prav da se denar porabi za kej bolj pametnega. Sicer pa ni nobenih dokazov o tem kdo je ta poboj naredil. Mogoče so se pa zmislil da nimajo sredstev, ker so ugotovili da so poboj zagrešili domobranci(izdajalci)

    - 28 glasov

    jang

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:15

    Prijavi neprimerno vsebino

    če ni denarja ga pač ni... zadevo je treba uredit, samo lahko pa počaka kako leto. Lako bi pa Godniča nateral za kak mesec delat v rov, da ga malo neumnosti govort minejo

    + 19 glasov

    Lupo

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:16

    Prijavi neprimerno vsebino

    Kdorkoli je pobil vojne ujetnike, pa tudi ce naj bi bili to izdajalci, je zagrasil vojni zlocin.

    + 15 glasov

    Hafis

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:18

    Prijavi neprimerno vsebino

    Lupo ovej to izdajalcem ki brez trdnih dokazov obsojajo vse po vrsti.

    - 18 glasov

    Mislav

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:23

    Prijavi neprimerno vsebino

    Slovenija kao i Hrvatska jos slave lik i djela najveceg totalitarnog komunistickog.zlocinca TITA koji je Sloveniju,Hrvatsku kao i BiH napunio na tisuce jama kostiju razoruzanih vojnika i civila koji su drgacije mislili.Sto reci osim veliko SRAMOTA danas u 21 stoljecu.

    + 25 glasov

    high fidelity

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:24

    Prijavi neprimerno vsebino

    Vlada se uspesno trudi, da bo koalicija cim bolj pogorela na naslednjih volitvah... nakazali bi nekaj denarja in pustili zadevo pri miru.. pa so raje spet zadevo menedzirali po "domace"...
    Ce primerjamo koliko je Francija vlozila denarja, da so nasli razbitine tistega nesrecnega leta Rio/Pariz. (v casu krize)... samo, da bi si povisala rajting pri ljudstvu.. mi bomo raje sparali in se kregali se 2-3 generacije kdo in zakaj lezi v tisit jami..

    Slovenija ima Talent

    + 12 glasov

    Mislav

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:26

    Prijavi neprimerno vsebino

    Sve su zemlje Europe kao i Rusija,zavrsili sa svojim komunistickim zlocincima osim Slovenije i Hrvatske,eto bar smo u tome slicni i jednaki.

    + 18 glasov

    ThEPaNdAIcE

    u56127-64367_hofl_small

    # 13.06.2011 ob 12:26

    Prijavi neprimerno vsebino

    Čeprav mogoče za žrtve in predvsem njihove svojce zveni malce kruto, so trenutno v državi bolj pomembna področja ki krvavo potrebujejo denar, kakor pa urejanje teh kosti. Če so ležale toliko let na tem mestu potem bodo pa še kakšno leto, od tam ne bo nihče ušel. Sploh stvar ni nujna zato, ker so krivci za te poboje verjetno tudi že pod rušo, oziroma bi tja odšli preden bi se končal zapleten in dolgotrajen sodni postopek, za katerega pa sploh ne vemo če bi zbrali dovolj dokazov.
    Je pa nujno da se na to grobišče ne pozabi, in se ob izboljšavi gospodarskega stanja žrtvam zagotovi primerno počivališče... Predvsem zaradi pietete umrlih in njihovih svojcev, pa tudi zato ker je to pomemben (čeprav žalosten) del naše skupne zgodovine, pa ne glede na to kdo je bil na kateri strani.

    - 7 glasov

    TheNomad

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:26

    Prijavi neprimerno vsebino

    A 1 mio € je potreben? Imam idejo - odtrgajte ga od NLB, kjer so si barabe šle izplačevati nagrade z denarjem, ki bi naj služil kot pomoč!

    Sicer pa upam, da tisti, ki so se tako močno trudili, da bi ostali ti poboji skriti, ne bodo zdaj, v tem času, ko bodo izkopavanja ustavljena in bo verjetno aktivnost na lokaciji minimalna, nimajo dovolj denarja, da bi lahko v tem času izvedli kakšno svojo akcijo zakrivanja resnice, kot so to tako radi nekoč počeli in še počnejo. Ampak nikoli ne veš...

    + 13 glasov

    domobrán

    u77057-166060_images_small

    # 13.06.2011 ob 12:27

    Prijavi neprimerno vsebino

    @Lupo Vojne ujetnike?

    u77057-171994_6045374_show

    + 7 glasov

    Mislav

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:28

    Prijavi neprimerno vsebino

    Cak u Srbiji ne mozete vise naci ulicu iili trg zlocinca Tita.Bravo Srbi.

    + 25 glasov

    nacekpacek

    paro

    # 13.06.2011 ob 12:29

    Prijavi neprimerno vsebino

    Komunizem = nacizem.

    + 24 glasov

    martinkrpan7

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:29

    Prijavi neprimerno vsebino

    Leva politična opcija se je na vse krpilje prizadevala in si še, da se v tej smeri ne bi nič raziskalo. Na eni strani se Pahor dela lepega, na drugi strani pa so odstavili Dežmana, bosanski rudar ki je vodil izkopavanja, je brez službe,....

    Trupla, ki so bila prej takorekoč mumificirana so sedaj prepeljana v "kostnico".
    V Delu sem bral, da sedaj intenzivno razpadajo, na njih se pasejo mušice....
    Tak je očitno odnos slovenske vladajoče levice do pomorjenih po vojni.
    Če je to kak človeški odnos,...
    In če se na tak način skrbi za neko spravo...
    Nam je zelo hitro lahko jasno, da levica ne naredi osnovnega koraka v smeri sprave.

    Če smo pa pri denarju.
    Me zanima, koliko država prida za vsakoletno "slavje" v Dražgošah.
    Koliko dobijo "Borci " in kvazi Borci dodatnih pokojnin in privilegijev in koliko denarja dobijo njihove organizacije.

    Mrtve pokopavati je telesno delo usmiljenja, kaj več o tem pa bi lahko povedala tudi Antigona.

    Očitno pa slovenska levica (na komunistični podlagi) nič ne da na grško-rimsko-krščansko civilizacijo. Kot taka je torej izven civilizacije oz. ji nasprotuje, jo podira.

    Zato je naloga vseh nas, da te necivilizirane ljudi odmaknemo od vodstevnih funkcij v politiki, sodstvu, medijih,...

    + 27 glasov

    domobrán

    u77057-166060_images_small

    # 13.06.2011 ob 12:30

    Prijavi neprimerno vsebino

    Po doslej najverodostojnejših podatkih o žrtvah 2. svetovne vojne pri nas, ki jih zbira Inštitut za novejšo zgodovino, je bilo ubitih skupaj 97.506 Slovencev, od tega so jih partizani ubili 24.009, protirevolucionarji pa (v samostojnih akcijah) 4.397, to je več kot petkrat manj. Tudi če odmislimo 14.817 pobitih po vojni, je bilo v času vojne partizanskih žrtev še vedno več kot 2x toliko kot od njihovih nasprotnikov.
    Lahko se reče, da so za vsaj 80 tisoč žrtev neposredno ali posredno odgovorni komunisti. Dokaz za to je daleč najnižji delež žrtev v Prekmurju, zaradi tega, ker so v tej pokrajini imeli mir pred partizanstvom vse do leta 1945. Tudi drugod bi bilo žrtev bistveno manj če ne bi bilo komunističnega partizanstva.
    Še najbolj pa je za komunistično-partizansko stran obremenilno, da je začela prva moriti in tako povzročila tudi morijo na drugi strani. Leta 1941 so ubili 91 Slovencev, v prvi polovici 1942 samo v Ljubljanski pokrajini.
    516, julija 1942 pa kar 287 in šele tedaj so nastale vaške straže (po vaše bela garda) kot samoobramba zoper rdeče nasilje.

     

    muzkontar

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:38

    Prijavi neprimerno vsebino

    Z vsem spoštovanjem do ubitih in njihovih svojcev, vendar sem mnenja, da bi bilo najbolje zadevo zapečatiti tako, kot je bila najdena, postaviti spominsko ploščo in dokončno pustiti te uboge ljudi pri miru.

    Človek v naši državi dobi občutek, da je vse skupaj samo 'napajanje' takih in drugačnih komisij. Zgodovine se ne da spremeniti, pa če hočemo ali ne. Potrudimo se, da se kaj takega nikoli več ne ponovi.

    Prosim brez zamere!

    - 14 glasov

    krumpek

    u18034-187968_227393_149495878451862_149495791785204_291895_5334285_n_small

    # 13.06.2011 ob 12:40

    Prijavi neprimerno vsebino

    . Sicer pa ni nobenih dokazov o tem kdo je ta poboj naredil.
    Sherlock, po tvoje je bil najverjetneje skupinski samomor ?

    + 17 glasov

    gosposvetski

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:42

    Prijavi neprimerno vsebino

    V Sloveniji ne moreš zapičit lopate,da ne bi našel kosti.
    Čutim Slovenijo !

    + 17 glasov

    martinkrpan7

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:46

    Prijavi neprimerno vsebino

    1 milijon evrov. Kolikšna je že bila nagrada, ki si jo je izplačal prejšnji predsednik uprave NLBja?

    Gre predvsem za voljo, za kaj se denar porablja.
    Porablja se za neumnosti
    Če je vlada cca 50.000 evrov porabila za videospote pred sedanjim referendumom,
    ce je porabila 50.000 evrov za obnovitev spota "Slovenija moja dezela"

    Nima pa država denarja, da bi spoštiljivo raziskala in potem pokopala svoje mrtve, potem se resno lahko sprašujemo o zdravju te družbe. Menda obstaja neka osnovna lestvica vrednot, a jo a slovenska levica na veliko krši,...

    Problem ni denar ampak odnos.

    Mislim, da tudi najvecji revež ne bo pustil, da mu bo doma nekje za dvoriščem "gnil " njegov umrli sorodnik. Država Slovenija (to smo vsi mi), pa ravno to dopuščamo v primeru Rova sv. Barbare.

    Smo pa res globoko padli.

    + 20 glasov

    Hafis

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:46

    Prijavi neprimerno vsebino

    Krumpek verjetno so spoznali da jih je bog zapustil ker so jih izdali domobranci in so naredili skupinski samomor. Sicer pa prosim ne podajajte razlag in obtožb če nimate dokazov.

    - 19 glasov

    ateistek

    49420_avatar-128_small

    # 13.06.2011 ob 12:49

    Prijavi neprimerno vsebino

    Glede na to, da je v teh rovih veliko ustaških in četniških klavcev, bi jaz vse skupaj zaprl, postavil spomenik ter napisal, da med njimi le niso bili vsi nedolžni. Nedopustno je, da ustaške krvnike iz Jasenovca, ki so povečini končali po jamah v Sloveniji poimenujmo kot nedolžne.

    Treba se je zavedati zločinov obeh strani, ne pa zgolj partizanskih, kot se dela pri nas. To je enako, kot če bi se Eisenhowerja spominjali zgolj po izstradavanju namških vojakov, Rusov po posiljevanju več 100.000 Nemk, Američanov po metanju atomskih bomb na glave civilistov, Francoze po povojnih pobojih domačih izdajalcev in vseh ostalih Zaveznikov po prekomernem bombardiranju nemških mest.

    - 10 glasov

    zamudnik

    zlim

    # 13.06.2011 ob 12:53

    Prijavi neprimerno vsebino

    Ateistek, spet nekaj razpršuješ po celem svetu.

    + 9 glasov

    martinkrpan7

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:53

    Prijavi neprimerno vsebino

    Sedaj vidimo, da je to za slovensko levico "drugorazredna" tema.

    Da ne bi kdo rekel, da predsednik Slovenije nima nič s stanjem duha v Sloveniji.
    Izrečena predsednikova beseda je pač postala dejanje.

    Od kdaj pa se je še našel denar za drugorazredne zadeve.
    jao, jao, jao....slovenska levica ne more iz svoje komunistične kože.

    + 14 glasov

    Hafis

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 12:55

    Prijavi neprimerno vsebino

    Sprijaznite se da so največji klavci bili naciji, fašisti, domobranci, ustaši in četniki. Za to so dokazi. Pa noben več ne joka tko kot jokate vi zagovorniki nacijov in izdajalci. Zaradi partizanov živimo v svobodni državi. Pa če je vam všeč ali pa ne. Smrt izdajalcem, svoboda narodu RDEČA PEST!

    - 14 glasov

    odpadnik-1

    23855_zamol-ana-istra_small

    # 13.06.2011 ob 12:56

    Prijavi neprimerno vsebino

    Če bi bila politična volja, bi vsa grobišča že zdavnaj uredili. Zanimivo v tem primeru je to, da se zastoj dogaja zaradi populizma pred volilno kampanjo.
    Vojni ujetniki iz Taharj pa so ustaški klavci iz Jasenovca in tudi domobranci, ki sp jih oborožene zajeli Angleži v Avstriji in so jih poslali nazaj v Jugoslavijo zaradi njihovih zločinov. Njihov zadnji zločin je bil ta, da si kot živi ščit vlekli s seboj družine.
    Ko bodo nekoč spt volitve, bodo jamo že pravočasno odprli.
    Se tako dela s pokojniki?

     

    ateistek

    49420_avatar-128_small

    # 13.06.2011 ob 12:56

    Prijavi neprimerno vsebino

    @zamudnik:

    Seveda razpršujem, saj se je vojna imenovala svetovna in celo druga je že bila na spisku. Si pozabil?

    - 7 glasov

    Jožeine

    5300_earth-20at-20night-203_small

    # 13.06.2011 ob 12:58

    Prijavi neprimerno vsebino

    Sramota - sedaj se rdečkarji bojijo da bi razkrili kakega krvnika oz. rablja.

    + 7 glasov

    Zatarra

    u67152-188430_zatarra_small

    # 13.06.2011 ob 12:59

    Prijavi neprimerno vsebino

    Kot je pisalo v nekem drugem mediju - Huda Jama (in njej podobna prizorišča) je največja sramota vseh Slovencev. Sam bi dodal tudi - ... pa še katere institucije iz tujine.

    Dokler Slovenija globoko v sebi tega ne bo počistila, jo bo vlekla nazaj ena precej velika - ne kamen, ampak - skala.

    + 11 glasov

    odpadnik-1

    23855_zamol-ana-istra_small

    # 13.06.2011 ob 13:03

    Prijavi neprimerno vsebino

    Partizani so bili v protifašistični koaliciji in spoštovani s strani zaveznikov. Medtem, ko so sinovi zavezniških mater padali pod streli nacistov in Japoncev širom sveta, so ustaši neustavljivo morili in domobranci prisegali Hitleju.
    Smrt nacifašizmu in njihovim domačim hlapcem.

    - 12 glasov

    ateistek

    49420_avatar-128_small

    # 13.06.2011 ob 13:03

    Prijavi neprimerno vsebino

    @Jožeine:

    Če se kdo tukaj česa boji, ste to vi, zagovorniki ustašev, četnikov, domobrancev in ostale izdajalske zalega, saj pozabljate, da v teh jamah niso končali samo nedolžni ljudje (po Nežmahu so tam tako ali tako le ženske in otroci, ustaši in četniki ter domobranci pa so le plod naše domišljije oz. komunajzarske propagande, lol) ampak tudi hudi zločinci.

    Ste se sposobni sprijazniti s to resnico ali jo boste še naprej kompenzirali z zločini zmagovalcev?

    - 10 glasov

    martinkrpan7

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:05

    Prijavi neprimerno vsebino

    To, da mrtvih nočeš pokopati, temu bi jaz rekel moralna sprevrženost,
    miselna poškodovanost.
    Družba , ki pusti take (ki ne pokopavajo mrtvih) ljudi vladati, pa je prav tako miselno poškodovana. Taka družba v sebi ne nosi osnovnega spoštovanja do človeškega življenja.
    Če bi moral z eno besedo označiti tako družbo, bi rekel da je NEČLOVEŠKA.
    Brez občutka za resnico - neobčutiljiva, neusmiljena,,,,nenormalna...

    Mi živimo dalje, kakor da Hude jame ne bi bilo. Če nas niti to ne strezni, potem pa res ne vem, kaj bo z nami.

    + 7 glasov

     

    cement007

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:06

    Prijavi neprimerno vsebino

    Sej bo JJ zopet financiral 9999232939 komisij, ki bodo na veliko zbirale kosti, šlo bo tudi veliko denarja samo, da bo on dobil veliko političnih točk!!! Bolani ste vsi, ki bi tem komisijam dajali miljone one pa vas bodo 10 in več let vodile za nos in vseh 10 let bodo to lahko politiki uporabili za nabiranje političnih točk!!! Glejte prihodnost, ker vsi vemo kaj se je zgodilo v preteklosti in zato nam ni treba izkopati vseh kosti, ane!

    - 12 glasov

    tedy123

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:07

    Prijavi neprimerno vsebino

    ...kot je nekdo že navedel, se kaj takega dogaja le še v Sloveniji in Hrvaški, dokler ni bilo na plan teh potomcev domobrancev, ki sedaj rovarijo ter netijo nestrpnost ni nihče vedel kdo je kaj, sosed za soseda ni vedel, da je nekdo od njegovih nekdaj pripadal temu ali onemu, sedaj pa...in zapravljanje proračuna za neko "ščetkanje" nekih kosti, no comment... postavite spomenik vsem skupaj in to je to, ter nas pustite živeti naprej...

    - 8 glasov

    Hafis

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:14

    Prijavi neprimerno vsebino

    Martinkrpan - a veš koliko takih je bilo v taboriščih v rajhu? Tja so jih pošiljali nacisti, fašisti in domobranci in niso nikoli imeli dostojnega življenja, kaj šele pokopa. Tko da nehi moralizirat , sploh če neveš kdo so ti bili

    - 11 glasov

    sharkyslo

    u46143-187669_shark_small

    # 13.06.2011 ob 13:15

    Prijavi neprimerno vsebino

    Svinje, kaj so počeli... kakorkoli se nekaterim zdi vse skupaj brezveze, mislim, da se mora stvar raziskati, kolikor se da. Če ne druga, da izvemo, kdo točno je bil za tem, pa četudi je že mrtev! Ti povojni poboji so najbolj gnusna in zahrbtna stvar v zgodovini naše države... fuj... svinje udbo-komunistične!

     

    nacekpacek

    paro

    # 13.06.2011 ob 13:18

    Prijavi neprimerno vsebino

    V moji vasi so Nemci ustrelili 3 ljudi. Domobranci nobenega, partizani pa 11. In mislim, da je tako razmerje podobno pa vsej Sloveniji. Sicer je pa že skrajni čas, da se sprijaznimo z dejstvom, da so bili naši dedje morilci - pod katerokoli uniformo so že pač bili.

    + 11 glasov

    Hafis

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:18

    Prijavi neprimerno vsebino

    Sharky se strinjam. predvsem zato da se zve da so krivi domobranci ali pa notr ležijo izdajalci.

    - 12 glasov

    rissp

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:19

    Prijavi neprimerno vsebino

    Glede na to da država še za osnovne stvari nima več denarja, kaj šele za izkopavanje 70 let stare zgodovine, predlagam, da se javijo tisti, ki želijo na vsak način to delo zaključiti in naj brezplačno kot prostovoljci opravijo določena dela (prenos posmrtnih ostankov v začasni jašek itd.)
    Zagotovo bi se našli prostovoljci, če ne drugega, kakšne srajno-desničarske skupine, ki imajo partizane za podgane, t.i."domobrance"-belogardiste pa za svetnike.

    - 9 glasov

    majkomila

    katwoman

    # 13.06.2011 ob 13:21

    Prijavi neprimerno vsebino

    @ateistek @hafis

    Vama dvema ni pomoči. Enostavno JE NI! Upam, da bodo kmalu iznašli časovni stroj, da se vaju povrne v čas, v katerem se je vama vajin "interni čas" ustavil; v leto 1945! Odidita tja in tam OSTANITA! V dobro vseh ostalih.

    + 8 glasov

    sharkyslo

    u46143-187669_shark_small

    # 13.06.2011 ob 13:21

    Prijavi neprimerno vsebino

    @Hafis - takšna izjava pove, da gre za butastega človeka. Predstavljaj si, kaj vse so morali ubogi otroci pred eksekucijo doživljati. Da..., bedak, otroci...

    + 8 glasov

    rissp

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:21

    Prijavi neprimerno vsebino

    In pa da ne bo pomote - po vseh dosedanjih podatkih so v jaških ostanki moških ter vojaških oblačil. Do zdaj niso našli niti enega otroka ali ženske.

    - 13 glasov

    rissp

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:22

    Prijavi neprimerno vsebino

    Med vojno so vsi počeli svinjarije, toda še vedno je dejstvo, da so partizani osvobajali deželo pred okuptorjem, "domobranci" pa so z okupatorjem sodelovali.

    - 8 glasov

    sharkyslo

    u46143-187669_shark_small

    # 13.06.2011 ob 13:24

    Prijavi neprimerno vsebino

    @rissp - a bi tudi ti dal svoje premoženje državi, če bi ti ga hotli vzet? Nekateri so pač branili, kar je bilo njihovega. Nekateri pa so si njihovo prilastili... recimo kakšni komunisteki, a ne?

    + 8 glasov

    sharkyslo

    u46143-187669_shark_small

    # 13.06.2011 ob 13:28

    Prijavi neprimerno vsebino

    Reacite kar hočete... to je temna stran naše domovine... in dokler se ne bo ta grd zločin do konca raziskal, bo narod razdvojen. V razvitih državah bi bili odgovorni že kaznovani. Pa četudi bi 90-letne starčke morali tlačiti v zapor. Jih pač bi. Pri nas pa komunistična oblast zavira, da ne bi zaprli njihovih kolegov ali celo njih!

    Pa lep pozdrav.

    + 8 glasov

    Kejkoo

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:29

    Prijavi neprimerno vsebino

    "Partizani so bili v protifašistični koaliciji in spoštovani s strani zaveznikov."

    Ja valda... še dobro, da se raznim Montgomeryjem in Pattonom ni bilo treba ukvarjati z operacijami na tem stranskem ozemlju - ker sicer bi šla marsikatera cinična v njunem stilu v zapise zgodovine. ;)

    + 4 glasovi

    rissp

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:30

    Prijavi neprimerno vsebino

    sharkyslo V tej jami ležijo posmrtni ostanki tistih odraslih moških, ki so na neposredno (z orožjem) ali posredno (z izdajo družin tistih ki so odšli v partizane - te družine so bile potem odpeljanje v taborišča smrti) sodelovali z okupatorjem.
    Če bi danes npr. Italija napadla Slovenijo (samo primer), a bi ti sodeloval z okupatorjem ali s tistimi, ki branijo svojo državo? A bi izdajal družine tistih ki so odšli v gozd med gverilo kljub temu da bi vedel da bi te družine zato bile odpeljane b taborišča smrti? Tudi če se nebi strinjal z ideološkim pogledom gverile , bi raje branil domovino ali bi stopil na stran Italjanov samo zaradi nestrinjanja z ideologijo branilcel domovine? (čeprav bi vedel da je končni načrt okupatorja iztrebiti celotno tvojo raso).

    - 10 glasov

    sharkyslo

    u46143-187669_shark_small

    # 13.06.2011 ob 13:34

    Prijavi neprimerno vsebino

    @rissp - ne govorim le za Hudo jamo, ampak na splošno. Ampak nekateri boste dlakocepili, samo da boste lahko nabijali svoje. Pač ne razumete in očitno nikoli ne boste. Sicer pa za zločine obstajajo sodišča (pa ne udbovska kot je bilo včasih), ne pa kar šus v glavo kot pri kakšnem govedu. Pač ne razumeš... žal...

    + 6 glasov

    sharkyslo

    u46143-187669_shark_small

    # 13.06.2011 ob 13:34

    Prijavi neprimerno vsebino

    @rissp - ne govorim le za Hudo jamo, ampak na splošno. Ampak nekateri boste dlakocepili, samo da boste lahko nabijali svoje. Pač ne razumete in očitno nikoli ne boste. Sicer pa za zločine obstajajo sodišča (pa ne udbovska kot je bilo včasih), ne pa kar šus v glavo kot pri kakšnem govedu. Pač ne razumeš... žal...

    + 6 glasov

    dimež11

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:34

    Prijavi neprimerno vsebino

    Ja, ko bereš zapise Hafisa in njemu podobnih - je jasno, zakaj smo v tem trenutku tam, kjer smo (kajti neraščiščena zgodovina pomeni za narod kot mlinski kamen okoli vratu ...). Pa ne sedaj o tem, da rabimo denar za druge zadeve ... ker nismo ovce, da ne bi videli, kako slab gospodar je levica!
    In ti ljudje (Hafis & co.) se sploh ne zavedajo, kakšne bedarije pišejo. Da zgodovina vse bolj postavlja njihove "rdeče svetnike" na mesto, ki jim gre - to seveda pomeni, da so "Hafisovi svetniki" ljudje z daleč najbolj krvavimi rokami v naši deželici. Žal.

    + 10 glasov

    Bik

    u90167-187674_bik_show_small

    # 13.06.2011 ob 13:38

    Prijavi neprimerno vsebino

    pismo Kardelja Kidriču

    + 9 glasov

    Uzelagamagla

    u85718-141207_monkey_che_small

    # 13.06.2011 ob 13:39

    Prijavi neprimerno vsebino

    Ve se, kdo je izvajal poboje. To je bila izbrana deseterica 1. bataljona 3. brigade divizije KNOJ, bataljonu je poveljeval "narodni heroj" Anton Vratanar. Neposredni krivec in komandant desterice, ki so dejansko izvajali poboje v Hudi jami je Benjamin Žižmond, ki pa je še živ, in živi v Novi Gorici.

    + 2 glasova

    gosposvetski

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:40

    Prijavi neprimerno vsebino

    Sem slišal, da so 20 tisoč Slovencev pobili rojaki po koncu vojne, ne okupatorji, potem so na njihovo mesto naselili 200 tisoč tujcev in vladali, zato je Domovina danes na psu !
    Povejte, da je to laž, pa da lahko mirno spimo !

    + 8 glasov

    dimež11

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:43

    Prijavi neprimerno vsebino

    rissp - kot desetletnik ... Če bi nas napadla Italija ...
    A ti sploh ne poznaš nič zgodovine? Zakaj se oglašaš, če nimaš pojma? Ne veš nič o paktu Ribbentrop-Molotov (obstoj tajne klavzule tega pakta je prišel na dan leta 1945 po kapitulaciji Nemčije, toda Sovjetska zveza je njen zanikala obstoj vse do leta 1988, ko ga je končno priznala. Dokument je postal dostopen šele leta 1992), nič ne veš o Protiimperialistični fronti (PIF in ne OF), pojma nimaš o prisegi Stalinu (ki je bil Hitlerjev prijatelj) ... ma, pojma nimaš! Zato ne nabijaj, ker smo drugi take pamflete že prerasli in je škoda časa za prebiranje takih jajc!

    + 9 glasov

    kuruc

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 13:43

    Prijavi neprimerno vsebino

    Na žalost bo tudi to še držalo!!!!

    + 6 glasov

    ateistek

    49420_avatar-128_small

    # 13.06.2011 ob 13:51

    Prijavi neprimerno vsebino

    @majkomila:

    Ti pojdi v tisti čas. Jaz nimam prav nobenih problemov z dejstvom, da so partizani morili po 2 sv. vojni. Vedno je pač bilo tako, da je zmagovalec določal pravila. V prav vseh vojnah.

    Imate pa probleme zagovroniki druge strani, ker preprosto nočete pogledati resnici v oči in priznati, da je bilo veliko teh "nedolžnih", ki jih danes imamo po jamah, tudi ustaških in četniških klavcev in ne zgolj žene in otrci, kot se to črno-belo prikazuje s strani zgodovinskih revizionistov.

    Je to res tako težko priznati?

     

    gospodt

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 14:05

    Prijavi neprimerno vsebino

    ateistek Poglej! Če je bilo med temi (vprašanje koliko) tisoč, vsaj 50 ljudi (otrok, deklet, starejših) nedolžnih, je vredno, da se jih dostojno pokoplje in tudi loči od tistih, ki so bili po tvoje opravičeni, da so brez sodnega postopka, ali pa po namišljenem sodnem postopku, ubiti. Tu ni stvar priznanja, ampak morale. Veliko ubitih je bilo Slovencev!!!!

    + 5 glasov

    dimež11

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 14:16

    Prijavi neprimerno vsebino

    ateistek - strašljivo. Kakšna "sveta preproščina" pri zagovarjanju sistematičnega čiščenja. Ja, tu na portalu imate bodoče Mladiće ...

    + 5 glasov

    vihraviuporabnik

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 14:41

    Prijavi neprimerno vsebino

    Tu v Hudi jami so pokopani dokazi, da so pobijali poštene Slovenske partizane in hranilce partizanov Savinske doline, To je ključni problem.

    Nekateri od njih , ki bi jih tu našli so napisani na partizanskih spomenikih in zgodba o njih je drugačna kot ta resnična.

    Kaj novačijo v zvezo borcev, sinove in hčere levičarskih partisko komunističnih kvazi herojev, majskih hroščev.

    Večina pravih še živečih partizanov, ni več v tej folklorni skupini. Tudi pogrebi umrlih pravih partizanov, ki sem se jih zadna tri leta udeležil so brez borčevske zastave in lovorjevega venca, brez odličij NOB in govorov.

    Res smo padli tako globoko, kot so pokopani naši bojni tovariši v Hudi jami.

    Drugorazredna tema.

    ???Vprašanje, če bodo resnici dali prostor, tu na MMC.

    + 9 glasov

    bojzadom

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 14:43

    Prijavi neprimerno vsebino

    Največji klavci so bili ravno naši "rdeči revolucionarji" , katerih podmladki nam še vedno vladajo! To dokazujejo tudi številke : Žrtev nacizma je bilo 65.000, žrtev povojnih pobojev pa med 200.000 in 300.000 !
    Zanimiva povezava:
    http://www.geopedia.si/?params=T105_L7387_F147#T105_L7387_F147_x456651.092214782_y104144.750037719_s10

    + 10 glasov

    bojzadom

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 14:51

    Prijavi neprimerno vsebino

    Pa prosim razni zagovorniki OF-ja in podobnega sranja, dajte prosim bit tolk, pa če ste pismeni preberite kakšno knjigo ki je niso napisali "vaši". Naprimer V znamenju osvobodilne fronte, črne bukve, Tudi mi smo padli za domovino, da si saj malce razširite obzorja in ugotovite v čem je bil point nepotrebnih pobojev!

    + 7 glasov

    polzaliva

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 14:59

    Prijavi neprimerno vsebino

    Ministrstvo o Hudi Jami: Za dokončanje izkopavanj bi potrebovali več milijonov

    Bo pa Križanič manj posodil.

    + 5 glasov

    Bik

    u90167-187674_bik_show_small

    # 13.06.2011 ob 15:41

    Prijavi neprimerno vsebino

    Ti zločinci so gensko pohabili Slovenski narod.

    Ljudje, ki so se zavedali ideološkega gnoja, ki je prišel na oblast ( ne zaradi zmage temveč hinavske prevare zaveznikov) so hoteli oditi. Na žalost mnogim to ni uspelo in so končali po breznih in množičnih grobiščih sirom Slovenije. Čelo slovenijo so spremenili v eno veliko grobišče, v parih mesecih 45tega.

    + 4 glasovi

    NOB

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 16:10

    Prijavi neprimerno vsebino

    Ce bi bil res problem denar, ne bi vsakih nekaj mesecov s stotinami miljonov dokapitalizirali resnicnih likenj brez dna.

    + 6 glasov

    Hafis

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 17:17

    Prijavi neprimerno vsebino

    Bojzadom še vedno si tle. nevem o čem kom ti to mi. Sicer pa kar si napisal je laž. Čisto nič s eniste borili za domovino.

    - 5 glasov

    bojzadom

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 18:55

    Prijavi neprimerno vsebino

    Hafis;
    Brez zamere, ampak sej sem ti lepo napisal, da vzemi v roke vsaj eno od zgoraj naštetih knjig in jo vsaj poskušaj prebrati do konca in če ti starši niso do konca sprali možganov boš opazil, da mogoče pa res vse rdeče ni tako sveto in nemadeževano, kat imaš verjetno ustvarjeno sliko v tvoji glavi. Veš razni kurirčki in pionirčk, pa pošteni partizančki i pa razni Bošabuhe so navadne pravljice, ki si jih poslušal kot otrok, verjetno si pa nikoli nisi znal ustvariti lastnega mnenja! Še enkrat, vzemi eno pametno knjigo v roke in čitaj, če ti ta dobrina dana kaj bolj kot pisanje, ki sem ga zaradi napak moral 7 krat prečrkovati, da sem poštekal kaj nam vesoljni sloveniji sporočaš.

    + 5 glasov

    bojzadom

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 19:01

    Prijavi neprimerno vsebino

    Hafis;
    Nagradno vprašanje za tebe in podobno slabo misleče.
    Kam so pa izginili Trst, Istra in Koroška, za katere vsi vemo da so bili nekoč pred vašo vladavino slovensko ozemlje?
    David Copperfield???

    + 6 glasov

    if

    u22264-189376_if_pike-2_small

    # 13.06.2011 ob 19:05

    Prijavi neprimerno vsebino

    Komunistični družbeni inženiring korenini v ideji prvega idejnega komunističnega filozofa K. Marxa.

    Ideje tega človeka so svoj čas slavili režimi po vsem vzhodnem raju, v katerega je spadala tudi YU.

    Slovenija se lahko reši te navlake, če bo upoštevala Resolucijo o totalitarizmih, ki so jo v evropparlamentu podprli vsi slovenski evroposlanci:
    Mojca Drčar Murko (LDS)
    Romana Jordan Cizelj (SDS);
    Ljudmila Novak (NSi);
    Miha Brejc (SDS);
    Alojz Peterle (NSi);
    Jelko Kacin (LDS);
    Aurelio Juri (SD).

    V domačem parlamentu resolucija ni bila sprejeta, ker je to preprečila "levica".

    Takemu ravnanju, v tujini podprto, doma obratno, ustreza termin hinavstvo!

    + 5 glasov

    FacePalm

    u95811-170492_doublefacepalm_small

    # 13.06.2011 ob 20:23

    Prijavi neprimerno vsebino

    Žrtve je potrebno pokopati ne glede na VSE. To je odraz civiliziranosti naroda.
    Kaj pa Evropa poreče na tole?

    + 4 glasovi

    klopca

    default_avatar

    # 13.06.2011 ob 23:02

    Prijavi neprimerno vsebino

    Sram naj bo Turka, Pahorja in vso vladajočo elito. Država, ki se izogiba,- noče dostojno pokopati umorjenih,- pobitih je bolana.

    + 3 glasovi

    tedy123

    default_avatar

    # 14.06.2011 ob 05:42

    Prijavi neprimerno vsebino

    ...koliko frustracij večine tu gor, ki talajo minuse vsakemu, ki ni somišljenik njihove desničarske falange... kdaj vam bo jasno kdo je bil žandar in kdo ravbar, vsemu svetu je, le raznim kvazipolitikom v obliki ljudmile novak, eve irgl ipd., ter njih somišljenikom še nekaj časa ne bo...

    - 4 glasovi

    ivan6389

    default_avatar

    # 14.06.2011 ob 10:04

    Prijavi neprimerno vsebino

    O tragičnem času druge svetovne vojne na slovenskem obstaja več pogledov na resnico. Na eni strani sta se zgodili okupacija in narodnoosvobodilni boj, ki je pozneje prerasel v revolucijo. Na drugi strani sta se po okupaciji zgodili kolaboracija in pozneje protirevolucija. Veliko žrtev je bilo na obeh straneh in danes 65 let po strahotni tragediji je civilizacijska nuja preprečitev vsake manipulacije teh dogodkov in še nadalje s sovraštvom zastrupljati bodoče rodove. Za prihodnost brez sovraštva gre, za prihodnost generacij ki niso s to trgedijo imele nič!

    Slovenci smo brez dvoma soočeni z dvema hudima grehoma, ki nas bremenita. Prvi se je zgodil s prostovoljnim sodelovanjem z okupatorji, ko je bil slovenski narod obsojen na uničenje. Drugi veliki greh se je zgodil, ko je komaj konstituirana država uporabila svoje organe in vojaške enote, za nezakonite izvensodne poboje. Obe dejanji tvorita celoto. Takratno dogajanje se lahko razlaga, tudi razloži, ne da pa se opravičiti ne enega ne drugega. Zločin je zločin in do njega se je treba tako tudi obnašati.

    Ve se, kaj mora storiti država. Najprej urediti grobišča, da bodo vsi mrtvi imeli svoj grob in če je le mogoče svoje ime na njem, se pravi omogočiti dostojen, pieteten odnos do vseh mrtvih..

    + 2 glasova

    if

    u22264-189376_if_pike-2_small

    # 14.06.2011 ob 14:38

    Prijavi neprimerno vsebino

    ivan6389, 14. junij 2011 ob 10:04

    Dodajam!
    Najprej se je gzodila korenska kalaboracija.
    O holokavstičnem delovanju komunizma v SZ je bila v Sloveniji najboljše seznanjena RKC, ker so informacije o komunističnih grozodejstvih pritekale iz lokalnih cerkva SZ preko Vatikana tudi v Slovenijo. Stari staši vedo povedati, da so jih v cerkvi pogosto opozarjali na gorje, ki so ga čutili ljudje takratne SZ.

    Slovenija naj v svoje politično življenje umesti vsaj točki A in B Resolucije o evropski zavezi in totalitarizmu! Naj tej osnovi je mogoča sprava.
    Umestitev teh učinkov v slovenski politični prostor pomeni dokončno demitizacijo OF, NOB, dokončni zaton rdečih eminenc in sovraštva, ki iz tistega časa veje v sedanji čas.

     

     

     

     

    20111027_Zivljesko_ogrozanje_na_cesti_s_strani_Milana_Stumbergerja.docm

    2011-10-27

    NEKATERIM-DOSTOPNIM ETAŽNIM LASTNIKOM NA EFENKOVI c. 61 VELENJE

     

    S priloženimi prilogami nastalih pred petimi leti želim le opozoriti, kakšno umazanijo si je zaželel in izvajal nek »NAŠ« etažni lastnik na Efenkovi c. 61., »naš« sosed iz bloku C, a to je Štumberger. Na tako malem kosu papirja pa toliko laži o meni – in vsi in jaz smo ostali živi !!!

    Štumberger, da te ni sram, toliko laži si natrosil a niti eno trditev nisi dokazal da je bila resnična !!!

    Po petih letih širjenja laži o meni, da sem kriv to in to, da sem povzročil to in to, da sem kriv celo za ne dokončanje parkirišča, je težava le kratka pamet in nič več komentarja o tem vprašanju. To bo reševalo sodišče in kriminalisti, bodo že drugi dokazali, kolikšno škodo je povzročil posameznik med nami s svojim arogantnim, nesposobnim in grabežljivim početjem. Tega pa je bilo preveč.

    Vzrok in vprašanje etažnim lastnikom za to javljanje je, kdo in kakšen je »sosed« Štumberger?

     

    VEČER 27. oktobra 2011. NA EFENKOVI OB 22 uri.

    S kolesom se vozim naokoli, z opremljenimi lučmi spredaj in zadaj, na dvorišču med tako imenovanim »krožiščem« in tako imenovano »dovozno pot« ob reki Paki.

    Najprej se je imenovani (Štumberger) v temi skrival v prostoru predvidenem za bodoči tako imenovani »skupni vhod«, da bi mu potem naslednja skrivalnica bila zunaj ob vetrolovu pri vhodu v čistilnico. Nato se je poskušal skrivaje »smukniti« v objekt skozi vhod v bloku B, nadaljeval je svojo pot proti izhodu iz bloka C, od koder je odkorakal do svojega avtomobila, ki je, kot vedno, parkiran na tako imenovanem »Štumbergerjevem« (?) parkirišču, se je ta usedel za volan in zapeljal v nasprotno smer predpisani s prometnim znakom, oziroma proti meni, po enosmerne poti.

    Konec zgodbe !? Ne, ni še konec te risanke za lahko noč !!!

    Tako se ta Štumberger usmeri z avtomobilom po tej tako imenovani »dovozni« in »kontra« smeri,  in se zapodi proti meni, na kar se zaustavi od mene manj kot pol metra. Zaradi drzne vožnje proti meni in naglega zaustavljanja z napačne smeri, ostal sem na mestu, nato sem mu pokazal na znak, da si naj pogleda prometni znak v katero smer se tukaj »pri nas« vozi.

    Ja !!!

    Nato se je oddaljil nazaj kakih 5m in se z avtomobilom ponovno pognal proti meni, da bi se izognil njegovemu ponovnemu ogrožanju, sem se iz varnosti hitro pognal med stebričke in s tem rešil njegov divji in nevarni nalet na mene. Nikoli ne vemo psihološko stanje ob takem obnašanju. Pa to ni bilo dovolj pobesnelemu »Maksu«, pognal se je v tako imenovanem »krožišču« v krog in  s krožno vožnjo ogrožal še neko drugo osebo s svojim divjanjem v tako imenovanem »krožišču«.

    In sedaj vprašanje za one »ugledne« naše »izvoljence«, člane raznih tako imenovanih »odborov«, ki tako osebo že vrsto let ob sebi gostijo za mizo in skupno odločajo o naši »usodi«. Hvala vam na temeljiti skrbi ! Smo morda že postali vaši sužnji ali pak imajo nekateri samo nočne more zaradi povzročene nam »svinjarije« na slavni Efenkovi 61 ? Jaz sem na tem naslovu preko 25 let !

    Včeraj, torej 26. oktobra Milan Štumberger v bloku B s svojimi rokami »lika« tri prilepljene listine v odprti (!) oglasni deski – malo pred polnočjo. Pri »glancanju« moje »priznanje« ga zalotijo!

    In sedaj vprašanje, zakaj sem v prilogi dodal ono »…SAJ NI RES, PA JE…«, in sedaj naj ugiba vsak posameznik, prav zato, ker je ta letak bil takrat vložen v oglasni deski. Kdo razen upravnika ima pravico imeti ključ in v oglasno omarico »ponovno« vstavljati neke že odstranjene listine ?

    Jaz sem »javno priznal« in sem bil vesel, da se je v oglasno omarico dala ta moja izjava, vprašam pa ali opozarjam ostale »slepce«, DEJSTVA MOJIH OBTOŽB PA ŠE NIHČE NI OVRGEL !!!

    Kam je izginil rezervni sklad, hej odbor za investicije, ponovno trdim: lažete nam in nas varate!

     

                Velenje, 2011-10-27                                                             Dragutin Šafarić

     

     


     

     

    20111028-01_Oblak_izjava_o_naletu_Stumbergerja_na_Safaric_rokopis.jpg

     


     

     

    20111028-02_Oblak_izjava_o_naletu_Stumbergerja_na_Safaric_rokopis.jpg

     


     

     

    20111031-08 Sostanj Gorica sever Si Sveti obelezje.jpg